nieuws

Politie zet drugshond in op scholen in Steenwijk

Steenwijk pakt drugsprobleem op scholen aan
Steenwijk pakt drugsprobleem op scholen aan © iStock
De politie gaat drugshonden inzetten op middelbare scholen in Steenwijk. Scholengemeenschap Tromp Meesters in Steenwijk heeft leerlingen en ouders daarover al per brief geïnformeerd. Dat meldt de Stentor.
Uit onderzoek van de GGD blijkt dat veertig jongeren in de leeftijd van 12 tot 15 jaar in de gemeente Steenwijkerland drugs gebruiken. De gemeente is daarvan geschrokken en schakelt de politie in. Naast het geven van preventieve voorlichting op scholen wil de gemeente dat de politie ook gaat handhaven. "Door streng te controleren willen we laten zien dat drugsgebruik niet wordt getolereerd", aldus wethouder Frantzen.
Tactus Verslavingszorg steunt het initiatief van Steenwijkerland. Gemeenten, politie en scholen in Overijssel zouden meer en vaker moeten samenwerken om het drugsprobleem in Overijssel op te lossen. 

Inzetten van een drugshond op scholen niet nieuw

Het inzetten van een drugshond op scholen is niet nieuw. Vier jaar geleden vond een drugshond op scholengemeenschap De Veenlanden in Almelo drugs bij drie leerlingen. 
Het Bonhoeffer College in Enschede liet de politie eind vorig jaar alle 1600 kluisjes van de leerlingen op school opentrekken. Daarbij werd overigens geen drugs gevonden, maar vuurwerk.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.