nieuws

Supporters De Graafschap laten taart bakken voor Go Ahead Eagles

De supportersvereniging van De Graafschap laat vandaag een grote taart bakken voor Go Ahead Eagles. "De taart willen we zo snel mogelijk met onze excuses aanbieden in Deventer", zegt voorzitter Hans Boesberg van de supportersvereniging van De Graafschap.
De Doetinchemse voetbalclub schaamt zich voor de rellen die zich zondag na afloop van de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles afspeelden op sportpark De Vijverberg in Doetinchem. Spelers van Go Ahead Eagles wilden de promotie na afloop op het veld vieren, maar kregen klappen en schoppen van enkele Graafschap-supporters die zo hun frustratie botvierden op de tegenpartij.

Een grote taart met een Eagle

Gisteren boden enkele Graafschap-supporters al hun excuses aan bij Go Ahead Eagles-voorzitter Edwin Lugt voor het feit dat sommigen het veld op kwamen en Eagles-spelers aanvielen. Vandaag komt er op initiatief van de supportersvereniging, de Anhangersraod en de club een vervolg:   kampioensbakker Paul Berntsen wordt aan het werk gezet. Er moet een hele grote taart komen met daarop een Eagle.
"We betreuren zeer wat er is gebeurd, daarom hebben we onze excuses al aangeboden. Dit is niet des Graafschaps. Er zijn wat lieden geflipt en daar kun je niet een hele club op afrekenen. Het werk van al die mensen die een heel jaar druk zijn geweest om de naam van De Graafschap hoog te houden, laten we niet door een stuk of 20 doorgedraaide gasten stuk maken. We willen komend seizoen weer goed met de supporters van Go Ahead Eagles kunnen omgaan en dat willen we ze in Deventer laten weten."
Naast de taart gaan er daarom ook nog een paar bossen met gele en rode bloemen naar de Eagles. 

Na taart en bloemen moet er een streep onder

Bakker en fanatiek De Graafschap-supporter Paul Berntsen is vanmorgen begonnen met het bakken van de Doetinchemse excuus-taart. "Daarna moet er ook wel echt een streep onder. Volgend jaar spelen we weer tegen elkaar, daar ga ik tenminste vanuit. Dan moeten we het weer leuk hebben en niet met spullen gooien naar elkaar, maar proosten met elkaar."
Het is nog niet bekend wanneer de taart kan worden bezorgd op stadion De Adelaarshorst in Deventer. Go Ahead Eagles slaapt vandaag namelijk uit na twee dagen van feestvieren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.