nieuws

Maureen Knobben uit Ootmarsum bij 'powervrouwen-evenement' met koningin Maxima

Koningin Maxima opende gisteren een ‘Powervrouwen-event' waar de top van de vrouwelijke ondernemers uit Nederland was uitgenodigd. Ook Maureen Knobben uit Ootmarsum mocht er bij zijn. "Een hele eer", aldus de ondernemende kunstenares.
Grootste deel van de ondernemers is man. "Ja, inderdaad. Van de 422.000 midden- en kleinbedrijven die Nederland telt, heeft meer dan twee derde een mannelijke eigenaar." Het aantal vrouwelijke ondernemers groeit wel. "Nu zijn het er 141.000 in Nederland. In de afgelopen 5 jaar zijn er 4% meer vrouwelijke ondernemers bijgekomen, maar als je kijkt naar het innovatieve karakter van de onderneming en de bedrijfssector waar deze vrouwen actief in zijn is dit behoorlijk verschillend van die van de mannelijke ondernemers." Het overgrote deel van de vrouwelijke ondernemers heeft namelijk een bedrijf in de persoonlijke verzorging.

Ongeluk

Knobben is ondernemer sinds 2009. Daarvoor was ze succesvol in de reclamebranche, tot ze een auto-ongeluk kreeg. Na een lange periode van revalideren begon ze met schilderen. "Door de jaren heen heb ik mijn kunst verder ontwikkeld, waar levensvreugde centraal in staat. Ik wilde wel iets anders maken. Dus nu maak ik ook glasobjecten en sculpturen, heb ik mijn eigen wijnen en sinds 2 jaar een eigen meubellijn die ik zelf laat produceren onder eigen label."

Maxima

Koningin Maxima maakte met haar speech een heel duidelijk statement dat er voor innovatieve vrouwelijke ondernemers in Nederland nog een lans te breken is. Maureen: "Ze straalt zoveel uit, daar stáát echt iemand. Al met was het evenement voor mij een eye-opener; een bijzondere dag om er als nuchtere Twentse ondernemer bij te zijn." 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.