nieuws

Reggewind overtuigd van komst windmolens naar Nijverdal

"Er komen hoe dan ook windmolens in Twente." Dat zegt Wim Diepeveen van Reggewind. De plannen voor de eerste windmolens van Twente dreigen niet door te gaan.
De initiatiefnemer van drie zeer hoge windmolens op 't Lochter in Nijverdal laat zich niet zomaar uit het veld slaan. Hoewel het college in eerste instantie enthousiast was over de plannen, wil het college nu de grond voor de exploitatie niet aan Reggewind verkopen. Maar de gemeenteraad heeft het laatste woord.
Reggewind heeft vooral last van de negatieve beeldvorming over windmolens. Eén van de kritiekpunten van het college was dat de initiatiefnemers niet genoeg maatschappelijke draagvlak hebben gecreëerd onder de inwoners. "De vraag is of dat niet de taak is van de gemeente", zegt Diepeveen.

Overtuigen

Diepeveen heeft goede hoop dat hij de gemeenteraad kan overtuigen over het belang van de windmolens. "We gaan met zijn allen steeds meer elektriciteit gebruiken, en dat moet schoon zijn."
"Windenergie is daarbij één van de beste oplossingen", zegt Diepeveen. "Daarbij is ons concept uniek. Door de energie lokaal te exploiteren, vloeien de opbrengsten direct naar de gemeenschap", vervolgt hij.

Belangstelling vanuit andere gemeenten

Diepeveen durft de bewering aan dat er over tien jaar zeker honderd windmolens in Twente staan. Veel gemeenten in Overijssel kijken met grote belangstelling naar wat er in de gemeente Hellendoorn gebeurt. "Wij hebben al contact met verschillende gemeenten, daarvan zijn er enkele zeer serieus", zegt Diepeveen.
Vanavond is er een informatiebijeenkomst waarbij burgers vragen kunnen stellen aan deskundigen. De windmolens op 't Lochter zouden de hoogste bouwwerken van Overijssel worden, compleet met klimwand en uitkijkpunt in de top.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.