nieuws

Honderden kinderen beklimmen de Holterberg in strijd tegen kanker

Ook kinderen kunnen worden getroffen door kanker, direct of indirect. En een berg beklimmen op een racefiets, zoals volwassenen doen tijdens bijvoorbeeld de Alpe d’Huzes is voor kinderen lastig. Toch willen ook kinderen iets ondernemen als iemand in hun omgeving kanker krijgt.Â
"Ik was zes of zeven toen ik hoorde dat mijn vader ziek was", aldus Ian van der Pal. "In het begin wist ik niet wat er speelde, maar later wel", weet ook broer Vince van der Pal. 
Voor vader Peter was dit een moeilijke periode. "Mijn jongens en mijn vrouw zijn alles voor me", aldus Peter. Inmiddels is hij schoon verklaard. "Ik heb gevochten, maar ook geluk gehad." Nu hij gezond is, wil hij graag samen met zijn jongens voorlichting geven aan andere kinderen over kanker.

Bergje tegen kanker

Daarom organiseren ze 27 mei 'Bergje tegen kanker', op de Sallandse Heuvelrug. "We gaan ongeveer 12 kilometer lopen", weet Vince. "En we hebben ook een beklimming van 10%". Ook gaf hij een spreekbeurt op scholen. Trainen was niet nodig. "Ik heb niet getraind, want ik zit op wedstrijdzwemmen. Dus dat komt wel goed."
"Het gaat ook niet om winnen", weet Ian. "Het gaat om plezier hebben met vrienden en je verdriet kunnen tonen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.