nieuws

Programma: nacompetitie en beslissingen Landstede Basketbal en Dalfsen

Programma deze week
Programma deze week
In de meeste sporten zit het seizoen er inmiddels op, maar de komende dagen gaan er nog enkele belangrijke beslissingen vallen. Hieronder een overzicht van de belangrijkste duels.

Amateurvoetbal

In de nacompetitie begint Staphorst zaterdag aan de strijd om een plek in de 3e divisie. De ploeg begint thuis tegen topklasser FC Lisse en een week later is de return, de winnaar speelt komend seizoen in de 3e divisie. Een stapje lager strijden Go Ahead Kampen, SVZW en Berkum om een plek in de hoofdklasse.
Op zondag heeft Quick'20 een goede kans de 3e divisie te halen. De ploeg won zondag het eerste duel bij EHC met 1-0 en kan het zondag thuis afmaken. Tubantia en Rohda Raalte spelen de returns om een plek in de hoofdklasse. Bij winst spelen beide ploegen in de halve finales tegen elkaar. De winnaar van dat duel gaat naar een finalepoule.

Basketbal

Landstede Basketbal is zondag teruggekomen tot 2-1 in de best-of-7 in de finale om de landstitel. Vanavond kan de ploeg op gelijke hoogte komen en een zesde duel afdwingen. Als Donar wint kan donderdag de beslissing vallen. Een eventueel zesde en zevende duel zijn komende zaterdag en zondag.

Handbal

De handbalsters van Dalfsen spelen zondag het derde en beslissende duel om de landstitel. De ploeg won zondag in eigen huis met 21-19 en dwong daarmee dat derde duel af. De wedstrijd tegen VOC wordt gespeeld in Amsterdam.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.