nieuws

Advocaat: Janet S. uit Kampen mogelijk op andere plek tijdens chaletmoord

Janet S. uit Kampen, de hoofdverdachte van de zogenoemde chaletmoord in 2014 in Ermelo, was op het moment van de moord op zakenman Ton Kuif mogelijk op een andere plek. Dat zei haar advocaat Mosczkowicz vandaag tijdens een pro-formazitting bij de rechtbank in Zutphen.
Er zijn nieuwe gegevens opgedoken over de mobiele telefoon van Janet S. De telefoon straalde volgens die gegevens een mast aan in Bergen op Zoom op de dag dat de moord in het vakantiehuisje in Ermelo werd gepleegd.
Omdat het vakantiehuisje na de moord in brand is gestoken is het tijdstip van het overlijden van de zakenman niet vast te stellen. De advocaat redeneert dat daarmee ook niet is vast te stellen dat Janet S. erbij was toen de zakenman uit Amersfoort met een bijl of een mes werd gedood. 

Boos dat informatie nu pas bekend is

Mosczkowicz is boos op politie en justitie dat de telefoongegevens nu pas boven water komen. De hoofdverdachte heeft volgens hem altijd aangegeven dat ze in Ermelo was en daarna wegging naar Bergen op Zoom om later terug te keren in Ermelo. 

Andere verdachten

Naast Janet S. zijn er nog drie verdachten, een vrouw uit Kampen, een man uit Bergen op Zoom en een man uit Hierden. Alleen Janet S. zit nog vast is afwachting van de rechtszaak. De man uit Bergen op Zoom legde eerder een verklaring af, waardoor Janet S. als hoofdverdachte wordt gezien. Zij wijst hem aan als hoofdverdachte
Mosckowicz vroeg de rechtbank op basis van de nieuwe informatie om onmiddellijke vrijlating van S. Daarnaast wil de advocaat net als de advocaat van een andere verdachte een schouw. De rechtbank komt op 8 juni met een tussenvonnis. De inhoudelijke behandeling van de strafzaak is mogelijk pas op zijn vroegst in oktober.  

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.