nieuws

FC Twente gaat niet in op verzoek Eredivisieclubs om kort geding te laten vallen

Onno Jacobs (FC Twente) tijdens persconferentie
Onno Jacobs (FC Twente) tijdens persconferentie
FC Twente is door Eredivisieclubs gevraagd om zich neer te leggen bij de plannen van de licentiecommissie en het kort geding te laten vallen. De Enschedese club heeft dat verzoek naast zich neergelegd.
Vandaag wordt in Zeist de jaarvergadering van de KNVB gehouden. Daarbij zijn alle clubs vertegenwoordigd. "Ons wordt gevraagd of we ons kort geding willen intrekken en dat zijn we niet van plan. Op dit moment nog niet", aldus directeur Jacobs van FC Twente tegen de NOS.
De licentiecommissie besloot de licentie van FC Twente vanwege wanbeleid definitief in te trekken. De club kreeg direct een nieuwe licentie waarmee de club volgend seizoen mag uitkomen in de Jupiler League. Volgens FC Twente is die straf niet volgens de regels.
Bovendien betekent degradatie naar de Jupiler League onder de door de licentiecommissie gestelde voorwaarden de doodsteek voor de club, oordeelt FC Twente. Onder de nieuwe licentie vallen veel financiële zekerheden die de club wel had onder de oude licentie weg. FC Twente probeert nu in het kort geding het voorlopige besluit om FC Twente te laten degraderen, terug te draaien.
Bekijk ook het dossier 'Crisis bij FC Twente'.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.