nieuws

Zus vermoorde Mustafa Kanat uit Enschede: 'Hij was de gelukkigste man op de aarde'

Mustafa Kanat was de gelukkigste man op aarde toen zijn dochter werd geboren in 2013. Dat zei een van zijn zussen in een emotionele verklaring die ze vandaag voor de rechtbank in Almelo aflegde. De nabestaanden vertelden vandaag wat de gevolgen voor hen zijn na de gewelddadige dood van de Enschedeër, op 27 september 2014.0
De zus woonde samen met het slachtoffer in de flat aan de Fazantstraat. Ze vertelde voor de rechtbank hoe aangedaan haar broer was toen zijn vriendin Ellen hem verliet en met hun dochtertje vertrok naar Bergen op Zoom. "Hij had heel veel verdriet toen hij haar lange tijd niet kon zien" zei de zus.

'Moest het aan ouders vertellen'

Toen midden in de nacht werd aangebeld bij de flat aan de Fazantstraat voelde de zus dat het niet goed zat. Korte tijd later trof ze haar broer in het portiek aan, in een plas bloed. Hij stierf voor haar ogen, maar dat besef kwam pas later. "Ik moest aan mijn ouders vertellen dat hun zoon vermoord was, ik moest aan mijn zussen vertellen dat hun broer dood was. Dat was verschrikkelijk."
Voor de familie is het gemis van hun enige zoon en broer groot. "We denken nog elke dag aan hem." De zus vertelde in tranen dat haar droom niet meer uitkomt als ze volgend jaar gaat trouwen. "Ik had aan zijn arm naar het altaar willen lopen, dat kan niet meer."

Moeite met kille houding ex-vriendin

De nabestaanden gaven aan grote moeite te hebben met de kille houding van Ellen G., de ex-vriendin van Kanat, die ervan verdacht wordt de opdracht te hebben gegeven voor de moord. "Ze zit hier arrogant, maar een beetje te lachen, snapt ze dan niet wat ze heeft aangericht?"
Na een schorsing op verzoek van haar advocaat kwam een aangedane Ellen terug in de rechtszaal. Toch wilde ze niet veel zeggen over het verhaal van de familie Kanat. "Er gaat van alles door me heen, ik weet niet wat ik moet zeggen." zei ze.
De rechtszaak gaat morgenmiddag om 13.00 verder. Dan krijgt de officier van justitie het woord om te vertellen wat zijn standpunt is. Donderdag, vrijdag en volgende week maandag zijn voor de advocaten van de drie verdachten.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.