nieuws

KNVB: mogelijk speelschema met inwisselbare plek FC Twente en De Graafschap

FC Twente en KNVB
FC Twente en KNVB
Voetbalbond KNVB houdt vast aan het voornemen om op 14 juni het competitieprogramma voor komend jaar te presenteren. Als er dan nog geen duidelijkheid is over FC Twente en De Graafschap, zal het speelschema worden gemaakt waarbij hun plek inwisselbaar is.
Vanavond is tijdens de Algemene Vergadering Betaald Voetbal in Zeist gepraat over de mogelijkheid om de eredivisie te spelen met negentien clubs, maar dat werd volgens KNVB-directeur Bert Van Oostveen 'op dit moment niet gewenst geacht'.

Geen compromis

FC Twente is niet ingegaan op het voorstel van de andere profclubs om tot een compromis te komen waarbij de Enschedese club komend seizoen uitkomt in de Jupiler League. De eredivisieclubs, verenigd in de ECV, vroegen Twente om het kort geding van vrijdag in te trekken in ruil voor het behoud van de mediagelden. Dat scheelt enkele miljoenen.
Duidelijkheid kan nog wel eens weken op zich laten wachten. Volgens het licentiereglement zou uiterlijk half juni een beslissing moeten vallen, maar nu Twente via de burgerrechter verder procedeert, kan het wel eens nog later worden. "De vandaag geboden optie was voor Twente een uitstekende optie", zei Van Oostveen. "Het is hun goed recht hiervoor te kiezen, maar ik heb ze gewaarschuwd dat het ook negatief kan uitpakken."

Degradatie als straf

Op de vergadering werd dinsdag ook besloten om degradatie als straf toe te voegen aan het licentiereglement. Nu kon de licentiecommissie kiezen tussen een geldboete en intrekking van de licentie, waarbij gekozen is voor de laatste optie met als verzachtende omstandigheid het direct weer verstrekken van die licentie voor het laagste profniveau; de Jupiler League. De nieuwe regel gaat per 2017-2018 in. 
Bekijk ook het dossier 'Crisis bij FC Twente'.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.