nieuws

Eind deze week meer duidelijkheid over opvolging wethouder Timmer Almelo

Eind deze week komt er meer duidelijkheid over de opvolging van wethouder Anja Timmer in Almelo. De coalitiepartijen gaan deze week met elkaar overleggen of er nog wel vertrouwen is in coalitiepartner PvdA.
Die partij schoof Jos Pierey uit Deventer naar voren als nieuwe wethouder, maar een groot deel van de gemeenteraad had daar bedenkingen bij omdat Pierey niet naar Almelo wilde verhuizen.
Ook binnen de PvdA was onenigheid over de aanstelling van Pierey. PvdA-fractievoorzitter Loupatty, die zelf wethouder wilde worden, wil de voordracht van Pierey niet steunen. Voorlopig blijft wethouder Timmer aan totdat de rust in politiek Almelo is teruggekeerd.

Geen duidelijkheid over PvdA

In de raadszaal zaten Loupatty en de andere PvdA-fractieleden vanavond wel gebroederlijk naast elkaar. Over de toestand binnen de fractie, of Loupatty nog fractievoorzitter is en of de PvdA op zoek gaat naar een nieuwe wethouder werd geen duidelijkheid gegeven.
Vice-voorzitter Stapel van de PvdA wil niet duidelijk zeggen of Jos Pierey nog wethouderskandidaat is. "Vrijdag heb ik hem de hand geschud en afscheid van hem genomen. Of hij alsnog kandidaat wordt, hangt af van het proces dat gaat volgen." Over de situatie in de fractie wilde hij niets kwijt, behalve dat er met elkaar wordt gesproken.

Coalitiepartijen gaan overleggen

Verschillende fracties willen dat in plaats van de PvdA de gemeenteraad gezamenlijk met een nieuwe wethouderskandidaat moet komen. Andere partijen willen nu rust en vinden dat de coalitiepartijen aan zet zijn. Die partijen overleggen waarschijnlijk deze week met elkaar.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.