nieuws

Eerste vondelingenkamer in Isala ziekenhuis Zwolle geopend

In Zwolle is vandaag de eerste vondelingenkamer in een Nederlands ziekenhuis geopend. In Isala werd rond 10.30 uur symbolisch een puzzelstukje gelegd door vertegenwoordigers van het ziekenhuis en stichting Beschermde Wieg.
In het kamertje liggen symbolisch puzzelstukjes. De moeder kan één deel meenemen, en het andere achterlaten bij het kindje. Via Beschermde Wieg kan ze dan weer in contact komen met het kind.
Bij de opening werd dus symbolisch het eerste puzzelstuk in de kamer gelegd. Dit gebeurde door Harm de Haan, gynaecoloog van het ziekenhuis, en Barbara Muller en Annemarie van der Laan-Sheldon van stichting Beschermde Wieg. 
De opening werd verder omlijst met een uitgebreid programma waar in werd gegaan op de nut en noodzaak van een vondelingenkamer. 

Eerste ziekenhuis

Isala nam in november vorig jaar als eerste ziekenhuis ter wereld het initiatief om een Vondelingenkamer te bouwen. Op andere plekken in Nederland zijn al wel speciale vondelingenkamers, maar die zijn bij particulieren.
Vrouwen in nood kunnen in de kamer anoniem hun baby achterlaten. Een team van professionals staat klaar om steun en hulp te bieden aan moeder en haar pasgeboren kind.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.