nieuws

Verboden alcohol te drinken op zeven plekken in Rijssen-Holten

Het college van Rijssen-Holten wil op zeven plekken in Rijssen en Holten alcoholvrije zones instellen. Op deze plaatsen vindt nu regelmatig overlast, luidruchtigheid en vandalisme plaats.
Het gaat om plekken in het centrum van zowel Rijssen als Holten, de omgeving van discotheek Lucky in Rijssen, twee speeltuinen en de omgeving van het Volkspark in Rijssen en rondom de visvijver aan de Aaftinksweg in Holten. Het college denkt nog na of er ook een verbod moet komen op de Sallandse Heuvelrug.
Op deze plaatsen is het dan verboden om alcohol te drinken of aangebroken flessen bij je te hebben. "Dit is het sluitstuk van het beleid. We zijn tot dusver het gesprek aangegaan met de jongeren die overlast veroorzaken, maar het heeft niet geholpen", verklaart burgemeester Hofland.

Buurt blij

Buurtbewoners van speeltuin De Hoge Esch zijn blij met het verbod. Zij merken dat er wel eens alcohol genuttigd wordt maar ervaren niet extreem veel overlast. "Er wordt hier wel eens een biertje gedronken, en we zien ook niet alles. Ik vind een alcoholverbod prima maar vraag mij wel af of handhaving wel een oplossing is voor het probleem", zegt buurtbewoner Wim Waanders.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.