nieuws

5-jarige jongen uit Glanerbrug: "Burgemeester, wilt u de drugsmensen wegsturen?"

Door drugsoverlast in de Cornelis Houtmanstraat in Glanerbrug houden buurtbewoners hun kinderen binnen. Een kind heeft nu een brief geschreven naar de burgemeester met de vraag of hij de drugsmensen wil wegsturen zodat hij weer in de speeltuin kan spelen.
"De overlast is er al jaren, maar de laatste maand loop het helemaal uit de hand. Mensen liggen in steegjes zichzelf op te lappen, er liggen spuiten in de speeltuin en cocaïnepillen bij de buurman in de tuin", vertelt de vader die anoniem wil blijven. 
Zijn kinderen komen al lang niet meer in de speeltuin. "Ik heb twee zoontjes van 5 en 1 jaar oud. Zij mogen alleen in onze tuin spelen, voor het huis en in de speeltuin komen ze niet meer. Het is levensgevaarlijk." 

Brief aan de burgemeester

Het zoontje van de buurtbewoner heeft een brief gestuurd aan burgemeester Van Veldhuizen met de vraag: "Hallo meneer burgemeester, wilt u de drugsmensen wegsturen? Ik wil met mijn vriendjes spelen in de speeltuin." De jongen heeft nog geen reactie mogen ontvangen. Zijn vader verwacht ook niet dat dat gaat gebeuren. 

Twintig tot dertig man per dag

Volgens de buurtbewoner loopt het af en aan bij een van de huizen in de straat. "Er komt wel twintig tot dertig man per dag langs. Gisteren is de bewoner van het pand opgepakt, maar hij is alweer op vrije voeten. Er is te weinig drugs aangetroffen om hem vast te houden."
"Met de buurt houden we alles in de gaten. We hebben een groepsapp waar foto's worden gedeeld van de bezoekers van het pand, die foto's laten we ook aan de politie zien maar ze kunnen er niets mee."

'Hij dreigde met een vuurwapen'

De buurtbewoners spreken regelmatig de bezoekers van het pand aan. "We hebben ook meerdere keren de buurman aangesproken. Maar hij begon toen te dreigen dat hij een vuurwapen zou gaan halen. Binnenkort gaat het hier zeker uit de hand lopen, de buurt is er klaar mee."

'Drugspand moet dicht'

De buurtbewoner zegt dat er een procedure loopt bij de gemeente om het pand te sluiten. "Dat gaat niet zo snel, maar ondertussen moet ik oppassen dat mijn kind geen cocaïnepillen te pakken krijgt. Als dat gebeurt is het te laat, en dan komt de buurt zeker weten in opstand."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.