nieuws

Taakstraf voor oplichter die niet-bestaande stacaravan verhuurde op camping Rheeze

Archieffoto
Archieffoto
Een 35-jarige vrouw uit het Groningse Veendam heeft vijftig uur taakstraf en drie weken voorwaardelijke gevangenisstraf gekregen voor oplichting. Ze verhuurde een stacaravan op familiecamping De Belten in Rheeze, maar die caravan bleek er helemaal niet te staan.Â
Vorig voorjaar bood de vrouw haar stacaravan op de camping in Rheeze via Facebook aan. Voor vijfhonderd euro per week, was de caravan te huur. Twee gezinnen boekten vervolgens bij haar, voor ongeveer een weekje vakantie in augustus. 

Geen caravan, alleen stoeptegels

Toen één van de boekers in juni alvast een kijkje nam bij de camping, zag ze tot haar schrik dat op de staanplaats alleen wat stoeptegels lagen. 
Ze deed daarop aangifte van oplichting. 

Huurachterstand

De vrouw uit Veendam had in 2014 wel degelijk een stacaravan gekocht op die plek. Maar omdat ze een huurachterstand had, werd ze in maart 2015 met caravan en al van de camping gezet.
Onderverhuren van een caravan is daarnaast helemaal niet toegestaan op de camping. 

Vaker in de fout

Het is niet de eerste keer dat de vrouw uit Veendam voor de rechter moest verschijnen. De officier van justitie zei daar over: "Ze gaat makkelijk tot internetoplichting over als ze geld nodig heeft". 
Naast de werkstraf en voorwaardelijke gevangenisstraf, moet de vrouw ook een schadevergoeding van 500 en 350 euro aan de gezinnen betalen. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.