nieuws

Vandaag geen uitspraak in kort geding FC Twente tegen KNVB

Rechter Maarten Heinemann doet vandaag geen uitspraak in het kort geding tussen tussen FC Twente en de KNVB. Dat zei hij vanmorgen in de rechtbank in Utrecht, voorafgaande aan het kort geding tussen beide partijen.
Het kan uiterlijk twee weken duren voor de rechter uitspraak doet. De zaak zal vandaag ongeveer twee uur in beslag nemen. Beide raadsmannen zullen een betoog houden, maar de rechter wil ook FC Twente en de KNVB zelf aan het woord laten komen. Dat gebeurt aan het einde van de zitting.

Water aan de lippen

FC Twente stapte naar de rechter, omdat de club snel wil weten waar het aan toe is. Een beroepsgang bij de licentiecommissie is niet mogelijk, omdat het water de club binnen afzienbare tijd aan de lippen staat. 
FC Twente wil met het kort geding afdwingen dat de KNVB de club niet laat degraderen naar de  Jupiler League. 

Beroep duurt te lang

Aan het begin van de zaak dwong advocaat Segaar van FC Twente er nog eens op aan dat er haast is geboden is met een uitspraak, vanwege de slechte financiële positie van de club. "Een procedure bij beroepscommissie duurt te lang", aldus de raadsman. "Daar wordt pas eind juni een uitspraak verwacht." 
Bekijk ook het dossier 'Crisis bij FC Twente'.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.