nieuws

Personeel Engie staakt wederom; vakbond spreekt bedrijfstop in Parijs

Personeel van de Engie-vestigingen in Zwolle en Hengelo legt vandaag wederom het werk neer. Er is al enkele maanden onenigheid over een reorganisatie bij de technische dienstverlener.  Â
Engie (het vroegere Cofely) kondigde eind vorig jaar aan te reorganiseren vanwege de instabiliteit op de olie- en gasmarkt. Bij het bedrijf verdwijnen 120 banen, waarvan 65 gedwongen ontslagen in Noord-Nederland. Dit treft ook het personeel van de vestigingen in Zwolle en Hengelo. 

'Geen fatsoenlijk sociaal plan'

Volgens de vakbonden is er geen fatsoenlijk sociaal plan voor de 65 medewerkers die hun baan verliezen. De bonden willen onder meer hulp bij het vinden van een nieuwe baan, bij- en omscholing en een ontslagvergoeding. Met stakingen proberen de vakbonden en werknemers dit af te dwingen, maar tot dusver komen beide partijen niet tot elkaar. De staking van vandaag is de negende in de afgelopen maanden. 
Opvallend is dat een delegatie van de vakbonden en werknemers vandaag wordt ontvangen door de CEO van Engie in Parijs. Engie is een bedrijf dat wereldwijd 155.000 werknemers telt en een omzet (2015) heeft van 69,9 miljard euro. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.