nieuws

ChristenUnie wil dat provincie duizend ouderen aan werk helpt

De ChristenUnie wil dat de provincie Overijssel meer gaat doen om ouderen aan het werk te helpen. De Statenfractie daagt het provinciebestuur uit om duizend ouderen aan werk te helpen.Â
De provincie moet samen met ondernemers, gemeenten, onderwijsinstellingen en het UWV met samenhangende aanpak komen om de arbeidsmarkt voor ouderen te verbeteren. Volgens de fractie moet de provincie daar geld in investeren.

Kansloos

Fractievoorzitter Jan Westert noemt het een dure plicht om een arbeidsmarktbeleid voor ouderen te voeren omdat de AOW gerechtigde leeftijd omhoog gaat. "Het kan het niet zo zijn dat mensen vanaf pakweg hun 45e jaar al aan de kant worden gezet als kansloos", zegt Westert.
Hij noemt als voorbeeld dat een oud-buurman van 62 al drie jaar lang vijf sollicitaties per week verstuurt. Leeftijdsdiscriminatie mag niet, maar er zijn volgens de fractievoorzitter veel mooie formuleringen om ouderen niet als kandidaat uit te nodigen.

Traineeprogramma

De ChristenUnie wil dat er stage- en traineeprogramma's bij bedrijven komen en dat de provincie bij de ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Sociale Zaken gaat lobbyen dat er een betere begeleiding voor ouderen komt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.