nieuws

Zwollenaren voetballen in Italië: 'Het is de Champions League van het beachvoetbal'

Ze doen mee op het hoogste niveau van Europa: de jongens van Pelikaan Beach Soccer uit Zwolle. Samen met de dames van HTC doen ze op dit moment mee aan de Euro Winners Cup in Italië.
"Het is echt het hoogste niveau van Europa, dat merk je", zegt Diederik Meijntjes. Hij begeleidt het Zwolse team op het toernooi.

'We gingen er goed af'

"In de openingswedstrijd tegen Catania gingen we er goed af. Ze zijn de winnaars van vorig jaar. We verloren met 9-1."
"Het is de Champions League van het beachvoetbal", zegt Meijntjes. "We hebben een zware poule geloot, maar het is leuk om mee te maken."

Niveau kan hoger

Het niveau in Nederland kan een stuk hoger geeft Meijntjes meteen toe: "We lopen achter op andere landen van Europa. Gelukkig is de Nederlandse bond ook aanwezig bij dit toernooi."
"We zijn door dit toernooi wel veel ervaringen rijker. Van de wedstrijden die de jongen hebben gespeeld hebben ze veel geleerd. Dus dat is gewoon positief."

Maradona junior

"Het mooiste moment van dit toernooi is denk ik wel de openingswedstrijd. In het team van Catania speelt Diego Maradona junior. De harde kern van de club van zo'n 60-70 man zat achter het doel op de tribune. En een kabaal dat ze maakten."
"De volgende wedstrijd dat hun team moest spelen waren ze niet aanwezig. Dus stiekem gaan we er vanuit dat ze ook voor ons kwamen kijken."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.