nieuws

Bouw van azc Enschede half jaar vertraagd; COA moet kiezen voor ander bouwsysteem

De bouw van het azc op het Esmarkerveld in Enschede is mogelijk een half jaar vertraagd, omdat het COA noodgedwongen moet kiezen voor een ander bouwsysteem. Daardoor moet een Europese aanbestedingsprocedure worden doorlopen.
Dit geldt voor de ontwikkeling van azc's op meerdere locaties in Nederland. Deze keuze betekent dat een Europese aanbestedingsprocedure moet worden doorlopen en dat er sprake is van een langere bouwtijd.
Daarnaast heeft het COA in de schets ook een fout gemaakt in de maatvoering. Hierdoor is er te weinig bouwvolume berekend. Dit betekent dat er bouwvolume toegevoegd moet worden aan het huidige schetsontwerp.

'Onwenselijk, fout is kwalijk'

Het college van de gemeente Enschede betreurt de gang van zaken. "Vertraging in het bouwproces is zeer onwenselijk, maar het college begrijpt dat de omstandigheden hiertoe leiden."
Wel heeft het college aangegeven het van groot belang te vinden dat de afspraak rondom de doorstroom van asielzoekers van de noodopvang naar het azc doorgaat. "Het azc moet voor de sluiting van de noodopvang gereed zijn."
De fout rondom het bouwvolume vindt het college kwalijk. Het college heeft het COA meegegeven dat de afspraken die gemaakt zijn met de direct omwonenden nagekomen moeten worden.

COA biedt excuses aan

Het COA biedt excuses aan voor de gang van zaken. Op dit moment wordt gewerkt aan een aanpassing van het plan binnen het afgesproken aantal bouwblokken. Op 6 juni is er een bijeenkomst voor de directe buren en de Omwonendencommissie, waarin ze door het COA worden bijgepraat over de gevolgen van de vertraging en de aanpassingen in het schetsplan.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.