nieuws

Kort geding FC Twente live te zien op TV Oost en internet

Kort geding FC Twente tegen licentiecommissie KNVB
Kort geding FC Twente tegen licentiecommissie KNVB
TV Oost zendt het kort geding tussen FC Twente en de KNVB, morgen in de rechtbank van Utrecht, live uit op televisie en internet. De uitzending op televisie begint rond 09.55 uur. De livestream is vanaf 10.00 uur te zien.Â
FC Twente wil in het kort geding afdwingen dat de beslissing om FC Twente te laten degraderen naar de Jupiler League, wordt teruggedraaid. 
De licentiecommissie van de KNVB maakte vorige week bekend dat FC Twente vanwege wanbeleid haar licentie moest inleveren. De club kreeg echter direct een nieuwe licentie, waarmee FC Twente volgend seizoen uit zou mogen komen in de Jupiler League.

Straf die niet bestaat

FC Twente ging daar echter niet mee akkoord, omdat de licentiecommissie in de ogen van de club een straf, degradatie, heeft toegepast die op dat moment helemaal nog niet bestond. Pas in de laatste vergadering van de eredivisieclubs, afgelopen dinsdag, is besloten dat zo'n straf mogelijk is. 
In diezelfde vergadering kreeg FC Twente nog een compromis voorgelegd om af te zien van het kort geding, maar daar ging de club niet mee akkoord. 

Uitspraak binnen twee weken

Op de zitting brengt zowel FC Twente als de KNVB haar standpunt naar voren. De rechter stelt vragen en vertelt hoe hij tegen de zaak aankijkt.
Verwacht wordt dat de rechter vrijdag nog geen uitspraak doet, maar uiterlijk twee weken na de zitting.
Bekijk ook het dossier 'Crisis bij FC Twente'.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.