nieuws

Negatief advies van Centrale Spelersraad over straf voor FC Twente

De Grolsch Veste met logo van de Jupiler League
De Grolsch Veste met logo van de Jupiler League
De Centrale Spelersraad (SCR) heeft vanmiddag een negatief advies uitgebracht over de straf voor FC Twente. Dat heeft de CSR bekendgemaakt. Eerder vanmorgen was al uitgelekt dat de raad negatief zou adviseren.Â
De raad brengt het advies uit in het belang van de spelers van FC Twente, blijkt uit de korte verklaring die de raad geeft voor het besluit.
"Ondanks het feit dat ook de CSR ziet dat de Licentiecommissie door FC Twente stelselmatig opzettelijk en doelbewust is misleid, heeft de CSR gekozen voor het in haar ogen grotere belang van de werkgelegenheid van met name de bij FC Twente in dienst zijnde spelers", aldus de raad

Afwachten

Bovendien twijfelt de raad over de geldigheid van de het besluit van de licentiecommissie.  De CSR wacht nu het definitieve besluit van de licentiecommissie af. 
De commissie hoeft het advies van de CSR niet op te volgen. Als de licentiecommissie het advies inderdaad niet opvolgt dan duurt het twee weken voor de straf definitief wordt. 

Kort geding live

In de rechtbank van Utrecht dient morgen een kort geding tussen FC Twente en de KNVB over de oplegde straf door de licentiecommissie. FC Twente is het niet eens met die straf en wil volgend seizoen gewoon uitkomen in de eredivisie. Het kort geding is morgen live te volgen op TV Oost en internet, vanaf ongeveer 10.00 uur.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.