nieuws

Licentiecommissie KNVB blijft bij besluit over FC Twente (UPDATE)

De KNVB-licentiecommissie heeft haar voorgenomen besluit, dat erop neerkomt dat FC Twente rechtstreeks degradeert en uitkomt in de Jupiler League, definitief gemaakt.
Eerder vandaag adviseerde de Centrale Spelersraad (CSR) nog negatief op het besluit, maar de KNVB-licentiecommissie ziet hierin geen aanleiding om tot andere besluitvorming te komen.
Volgens de licentiecommissie zijn er in het recente advies van de CSR geen nieuwe feiten en omstandigheden aan de orde gekomen, die een aanpassing van het oordeel rechtvaardigen.
De licentiecommissie hoeft zich niet te houden aan het advies van de CSR. De KNVB is dan wel verplicht om twee weken te wachten met de uitvoering van het definitieve besluit van de licentiecommissie.

Geen andere koers FC Twente

FC-Twentebestuurder Onno Jacobs: "De KNVB-licentiecommissie heeft ons hierover inmiddels bericht. Wij zien op dit moment geen aanleiding om de koers richting het kort geding te veranderen."
Morgenochtend om 10.00 uur dient het kort geding voor de rechtbank in Utrecht. Het is live te volgen via RTV Oost. FC Twente eist daarin dat de intrekking van de licentie ongedaan wordt gemaakt.

Onzekerheid voor De Graafschap

Als de Tukkers daadwerkelijk moeten afdalen naar de Jupiler League, vanwege het financiële wanbeleid in de afgelopen jaren, mag De Graafschap toch in de eredivisie blijven. De Superboeren degradeerden afgelopen zondag, maar verkeren door de complexe situatie rond Twente in onzekerheid over hun toekomst.
Volgens FC Twente is de toekomst van de club bij een verplichte degradatie naar de Jupiler League ernstig in gevaar. De landskampioen van 2010 dreigt dan failliet te gaan, aldus de clubleiding.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.