Rohda Raalte en Tubantia naar volgende ronde nacompetitie

Saba Gwedelidze
Rohda Raalte heeft de eerste ronde van de nacompetitie om een plek in de zondaghoofdklasse overleefd. Na de 1-2 overwinning bij Longa'30 was de ploeg in eigen huis met 3-1 te sterk voor de bezoekers uit Lichtenvoorde. Tubantia versloeg in eigen huis WVV na verlenging.Â
Na een aantal kansen over en weer kwam Rohda Raalte na een half uur op voorsprong en kwam het doelpunt van Gwedelidze. Op slag van rust zat de thuisploeg op rozen toen Zwikker er 2-0 van maakte. Na rust ging Longa'30 op zoek naar de aansluitingstreffer en vond die ook tien minuten voor tijd via Kerperien. De treffer kwam te laat om Rohda nog in moeilijkheden te brengen. In blessuretijd bepaalde Gwedelidze het slotakkoord, 3-1.

Tubantia knap langs WVV

Na de 1-1 in de heenwedstrijd stond donderdagavond in Hengelo de return tussen Tubantia en WVV op het programma. De bezoekers uit Winschoten kwamen al snel via Haaijer op voorsprong. Een kwartier voor tijd trok Teuiten namens Tubantia de stand gelijk en dat betekende verlengen. Daarin moest WVV al snel met tien man verder na de rode kaart van Haaijer.
In de tweede helft van de verlenging was dat aantal ook in evenwicht toen Tubantia-aanvoerder Oude Voshaar er met rood af moest. Het duel leek af te stevenen op strafschoppen, maar in de slotminuut werd Teuiten het goudhaantje voor de thuisploeg, 2-1.
In de volgende ronde van de nacompetitie neemt Tubantia het op tegen Rohda Raalte.