nieuws

Dierenactivisten dreigen met inbraken in varkensstallen

Varkens
Varkens
Dierenactivisten zijn van plan om in de nacht van donderdag op vrijdag in te breken in varkensstallen. De agrarische organisaties LTO en NVV roepen hun leden op zeer alert en waakzaam te zijn.
Ook raden de organisaties aan om stallen af te sluiten en waar mogelijk extra te beveiligen. Verder wordt geadviseerd om direct de politie te bellen wanneer iets verdachts wordt gesignaleerd. Varkensboeren waarschuwen elkaar ook, onder meer op sociale media en via Whatsapp.

Live uitzending op Facebook

De inbraken zijn aangekondigd door een groep met de naam 269live The Netherlands. De groep kondigt aan om live op Facebook uit te zenden om zo te laten zien wat er in de varkensstallen gebeurt.
Het Gelderse CDA-Kamerlid Jaco Geurts wil dat de politie extra surveilleert en alert reageert als boeren alarm slaan. "Er moet actie worden ondernomen om deze inbraken te voorkomen, anders gebeuren er ongelukken", zegt Geurts tegen Omroep Gelderland.

Flinke onrust

Geurts is bang dat er flinke onrust in de stallen kan uitbreken, als er rond middernacht mensen binnen komen. "Dat is voor het dierenwelzijn niet goed. Er liggen bijvoorbeeld zwangere zeugen en er is kans op insleep van ziektes."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.