nieuws

Meer plek voor ouderen op de arbeidsmarkt

In het huidige arbeidsklimaat krijgt men vanaf het 45e jaar al de stempel oud. Om dan als werkloze een baan te vinden is niet eenvoudig. De ChristenUnie wil dat de Provincie Overijssel meer gaat doen om deze 'ouderen' aan het werk te helpen.
De provincie moet samen met ondernemers, gemeenten, onderwijsinstellingen en het UWV de arbeidsmarkt voor ouderen verbeteren. De ChristenUnie vindt dat de provincie daar geld in moet investeren.

Kansloos

Fractievoorzitter Jan Westert noemt het een dure plicht om een arbeidsmarktbeleid voor ouderen te voeren, omdat de AOW-gerechtigde leeftijd omhoog gaat. "Het kan het niet zo zijn dat mensen vanaf pakweg 45 al aan de kant worden gezet als kansloos", zegt Westert.

Werkervaring groot pluspunt

Tulp Keukens uit Rijssen heeft onlangs besloten om een 60-plusser aan te nemen. Zij vinden dat leeftijd geen doorslaggevende factor mag zijn en dat een 60-plusser evenveel kans heeft op een baan bij dit bedrijf als een 25-jarige. Zij zien de nodige werkervaring, die een oudere werknemer met zich meebrengt als meerwaarde.

Geen kans op droombaan

Uitzendbureau Rvaring zet zich in voor werkzoekenden van 40+. Zij zijn op verschillende plekken in Nederland al jaren succesvol en hebben sinds kort ook een vestiging in Zwolle. Bas Eggink van Rvaring erkent dat het voor ouderen steeds moeilijker is om een baan te vinden, terwijl er ook voordelen aan een oudere werknemer zitten. Echter een 'droombaan' zit er voor de meeste 'ouderen' niet meer in: "Het is meer een kwestie van weer aan de bak komen en dat is al moeilijk genoeg", aldus Eggink.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.