nieuws

Rechtbank doet uiterlijk 10 juni uitspraak in kort geding FC Twente en de KNVB

De rechtbank in Utrecht doet over twee weken uitspraak in het kort geding tussen FC Twente en de KNVB. Dus op 10 juni of zoveel eerder als mogelijk. De rechter acht de kans echter zeer groot dat hij twee weken de tijd neemt om tot een uitspraak te komen.
Rechter Heinemann gaf aan dat hij de volledige twee weken voor de uitspraak wil gebruiken omdat hij "veel waarde hecht aan goede rechtspraak, in plaats van snelle rechtspraak."

Ook in beroep bij KNVB

De KNVB haalde daarmee bakzeil omdat de advocaat van de voetbalbond had gevraagd de zaak terug te verwijzen naar de KNVB. Niet de rechtbank maar de beroepscommissie van de KNVB is volgens advocaat Knijff de juiste plek om beroep aan te tekenen tegen het besluit van de licentiecommissie. FC Twente zal zich overigens ook bij de beroepscommissie van de KNVB melden. 
Die zaak dient op 6 juni. Een week later, op 13 juni, volgt de uitspraak.
Daardoor lopen er nu twee zaken door elkaar. De rechter doet immers op 10 juni uitspraak. Drie dagen later wordt dus de uitspraak van de beroepscommissie van de KNVB verwacht. 

Niet gelukkig

De KNVB is daar niet gelukkig mee. De bond vreest nu dat de uitspraak van de rechter van invloed kan zijn op het oordeel van de licentiecommissie. FC Twente had op haar beurt liever gezien dat de rechter sneller uitspraak zou doen dan 10 juni.
Het lijkt er op dat de zaak vooral draait om de afspraken die FC Twente en de licentiecommissie hebben gemaakt over het zogenoemde decemberakkoord. Daarin zou zijn afgesproken dat misstanden die na 15 december nog aan het licht zouden komen, niet mee zouden wegen in het besluit van de licentiecommissie over de straf voor FC Twente. Dat is nu wel gebeurd. 

Patstelling

De KNVB stelt dat er in april in een gesprek wel degelijk is aangegeven dat in december onbekende misstanden zouden worden meegewogen in de strafmaat. FC Twente zegt naar aanleiding van datzelfde gesprek dat de licentiecommissie daar niets over heeft gezegd. Beide partijen staan nog steeds in een patstelling tegenover elkaar. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.