nieuws

Jacobs: "Wachten voor het hele Nederlandse voetbal en dat is niet handig"

Het hele Nederlandse voetbal moet geduld bewaren nu de onduidelijkheid over de toekomst van FC Twente vermoedelijk nog twee weken gaat duren.
"Het betekent wachten, wachten, wachten voor het hele Nederlandse voetbal en dat is niet handig. Meer clubs hebben hier last van." reageerde interim-directeur Onno Jacobs na het kort geding van FC Twente tegen de beslissing om de club wegens wanbeleid naar de Jupiler League te sturen.

Ook bij KNVB in beroep
De rechter in Utrecht doet uiterlijk 10 juni uitspraak en FC Twente kondigde na de zitting aan dat de club ook nog bij de KNVB in beroep gaat.
De beroepscommissie van de voetbalbond kan het beroep van FC Twente op 6 juni behandelen en een week later een definitieve uitspraak doen, aldus de KNVB.

Jacobs getergd

Jacobs reageerde getergd op het argument van de KNVB dat er voor FC Twente geen nijpende reden was om het kort geding aan te spannen, omdat de beroepscommissie snel bijeen kan komen.
"Ze kunnen dat niet beoordelen en ik ben het daar volstrekt niet mee eens. De KNVB gaat niet over onze financiële situatie. Ze kennen onze banktegoeden. We hebben geen inkomsten omdat we de prijzen van de seizoenkaarten nog niet kunnen vaststellen en kunnen geen sponsorpakketten verkopen," zei hij over het dreigende geldgebrek.

'Spelregels aangepast'

De interim-directeur herhaalde zijn oordeel dat de licentiecommissie de spelregels heeft aangepast door de club naar de Jupiler League te sturen.
"We moesten schoon schip maken en dat hebben we gedaan. Ik ga er dan vanuit dat we onze licentie mogen houden. Het is alsof de scheidsrechter onverwacht een paarse kaart trekt, een volstrekt nieuwe maatregel," zei hij in zijn slotwoord tegen de rechter.
Bekijk ook het dossier 'Crisis bij FC Twente'.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.