nieuws

FrieslandCampina verhoogt kaasprijs

Geld
Geld
Kaas van FrieslandCampina wordt duurder. De prijzen lagen volgens het zuivelbedrijf al maanden op zulke lage niveaus dat de productie verliesgevend was.
De onderneming zegt met de hogere verkoopprijs van kaas een eerste stap te zetten richting een hogere melkprijs voor de boeren. Veel boeren hebben financiële problemen, omdat ze melk produceren onder de kostprijs.
"We signaleren nu de eerste mogelijkheden om de verkoopprijzen van een aantal basiszuivelproducten weer te verhogen", zegt operationeel directeur Bas van der Berg in een toelichting. "De vraag neemt wat toe en het melkaanbod begint te stabiliseren. Ook op de wereldmarkt zijn de eerste tekenen van een kentering zichtbaar."

Melkquotum afgeschaft

Vorig jaar werd het Europese melkquotum afgeschaft, waardoor het aanbod van melk sterk steeg en de prijs daalde. FrieslandCampina betaalde boeren in januari 2014 nog 43 euro per honderd kilo melk. Deze maand is die zogeheten garantieprijs 25 euro.
Door de lage melkprijs kon FrieslandCampina weliswaar goedkoop melk inkopen bij boeren, maar de vraag naar kaas stond ook onder druk. Melkpoeder deed het wel nog goed.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.