nieuws

Lekke band vergooit Europees kampioenschap voor Klamer

Rachel Klamer
Rachel Klamer
Voor Rachel Klamer is het Europees kampioenschap triathlon in Lissabon uitgelopen op een sof. De triatlete uit Beuningen zat in een kansrijke positie, maar kreeg materiaalpech.
Klamer kreeg een lekke band, waardoor ze een flinke achterstand opliep. Klamer probeerde nog aan te haken, maar besloot op advies van haar coach te stoppen. Het noodlot sloeg tot na 15 kilometer fietsen. Klamer reed op dat moment samen met de Britse Lucy Hall op kop.
Na 1500 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer lopen ging de Europese titel in Lissabon naar de Britse India Lee. Het zilver was voor de Oekraïense Yuliya Yelistratova en de bronzen medaille ging naar Zsófia Kovács uit Hongarije. Klamer werd in 2013 in Alanya nog gekroond tot Europees kampioene op de Olympische afstand. In 2014 en 2015 won de Zwitserse Nicola Spirig.

Klamer wel naar Olympische Spelen

Klamer kreeg eerder deze week ook goed nieuws. Ze kreeg namelijk te horen dat ze definitief geplaatst is voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De triatlonbond NTB heeft haar voorgedragen voor kwalificatie en uitzending en NOC*NSF heeft de voordracht gehonoreerd. Klamer bezette op 15 mei de vijfde plaats op de olympische kwalificatielijst van de ITU en voldeed daarmee aan de NOC*NSF-eis voor Rio 2016, een plaats bij de beste 25 op de ITU-lijst.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.