nieuws

Zesde titel voor Dalfsen én Fabienne Logtenberg: "Echt als team gespeeld"

De handbalsters van Dalfsen pakten vanmiddag in een spannend duel de zesde landstitel op rij. De ploeg was vooraf niet de favoriet, maar wist dus toch weer de prijs in ontvangst te nemen.
Fabienne Logtenberg maakte alle zes de titels mee en was na afloop erg trots: "Ik durf niet direct te zeggen de mooiste, de eerste is en blijft de mooiste, maar dit wordt wel een gedeelde eerste plaats." Ze vervolgt: "Ik denk dat heel weinig mensen dit hadden verwacht, maar we hebben de laatste weken laten zien dat we groeiden als team. Dat we steeds betere prestaties neer gingen zetten en ook echt als team speelden en dat is een hele belangrijke bouwsteen geweest.

"Op karakter doorgevochten"

Trainer Peter Portengen weet waarom zijn ploeg de titel binnen wist te slepen: "De wil om te winnen was er wel heel erg bij ons. Op het juiste moment hebben we toch wel een beetje kunnen pieken. Ik denk dat we echt op karakter doorgevochten hebben. Als je ziet met wat voor mankementen alle speelsters vandaag in het veld gestaan hebben. Dus gewoon een trotse trainer hiero."

"Echt geweldig"

Yara Nijboer, die net als Kristy Zimmerman vertrekt bij Dalfsen, kon haar geluk niet op: "Dit is echt geweldig, ik ben zo blij. Ik had het absoluut niet verwacht uiteindelijk. Ik heb niet echt op de score gelet, maar om dan uiteindelijk zo te winnen is echt geweldig!" Behalve van Nijboer en Zimmerman wordt er vanavond afscheid genomen van manager Rene Cloo.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.