nieuws

Directeur Brookschole in Markelo op non-actief na gebeurtenis sociale media

De directeur van de Brookschole in Markelo is op non-actief gesteld.Â
Het bestuur van de overkoepelende onderwijsinstelling Openbaar Primair Onderwijs Hof van Twente heeft dat bekendgemaakt in een brief aan de ouders van leerlingen van de basisschool in de buurtschap Markelose broek. 
Volgens het schoolbestuur gaat het om een gebeurtenis op sociale media over de schooldirecteur. De inhoud van de melding is van dusdanige aard dat de schoolleiding heeft besloten de locatiedirecteur tijdelijk vrij te stellen van z'n taken. 

Intern onderzoek naar gang van zaken

Het schoolbestuur wil niet exact zeggen wat de gebeurtenis op Facebook inhoudt omdat er nog sprake is van een intern onderzoek naar de gang van zaken. Wel wordt benadrukt dat de melding op geen enkele wijze betrekking heeft op de veiligheid van de kinderen of het personeel van de school. 

Schoolleiding wil directeur niet op voorhand beschadigen

Schoolbestuurslid Van den Berg stelt: "Zorgvuldigheid in deze zaak staat voorop. Daarom kunnen wij geen details melden over het incident op Facebook. We willen de betrokken directeur niet op voorhand beschadigen."

Informatieavond voor ouders leerlingen Brookschole

Naar aanleiding van de  brief hebben sommige ouders gereageerd richting de schoolleiding. Die heeft beloofd zo snel mogelijk duidelijkheid te willen verschaffen. Ook komt er nog een informatieavond. Volgens het schoolbestuur heeft de betrokken schooldirecteur verbaasd gereageerd. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.