nieuws

Zwolse rapper Typhoon staande gehouden om 'verdachte' auto

Rapper Tyhpoon
Rapper Tyhpoon
De Zwolse rapper Typhoon is vanavond aangehouden door de politie in Zwolle. Niet vanwege een verkeersovertreding maar vanwege zijn 'verdachte' auto. Dat schrijft de rapper op Facebook.Â
"Net staande gehouden door de politie in Zwolle. Niet door een verkeersovertreding maar, omdat mijn nieuwe auto niet matcht met mijn profiel, lees: verdacht dat een man met mijn kleur in zo'n auto rijdt."
Volgens Typhoon zou de dienstdoende agent toe hebben gegeven dat hij bevooroordeeld was, hij hield er rekening mee dat het om drugsgeld kon gaan.

Niet de eerste keer

De rapper vervolgt zijn bericht: "Dit is helaas de zoveelste keer dat dit mij overkomt en dan ben ik nog 'bekend' en is de sfeer na herkenning minder gespannen. Velen hebben dat voorrecht niet."
De Zwollenaar schrijft dat hij er eerst nog boos om kon worden maar dat hij nu bij een aanhouding er al vanuit gaat dat etnische profilering het motief is.

"Dikke error in Nederlandse samenleving"

"Ik kies ervoor dit nu te delen omdat dit niet een op zichzelf staand iets is. Het is niet alleen de politie, dit is een dikke error in de Nederlandse samenleving. Eerste stap naar verandering is dat toegeven dat racisme/discriminatie/onderscheid nog steeds onderdeel van onze cultuur is. We zijn er nog lang niet."

"Wij kunnen ons voorstellen dat hij hier buikpijn van heeft"

De politie laat weten dat het om een gebruikelijke procedure gaat. "Twee jonge gasten in een dure auto is voor ons reden, in kader van ongebruikelijk bezit, die auto aan de kant te zetten."
De agenten zouden snel in de gaten hebben gehad dat het om de Zwolse rapper ging. "Typhoon vroeg om verduidelijking toen heeft er een vriendelijk gesprek plaatsgevonden."
"Het is niet de bedoeling geweest om hem te kwetsen. Typhoon heeft laten weten dat het hem vaker gebeurt en wij kunnen ons voorstellen dat hij hier goed buikpijn van heeft. Huidskleur heeft geen rol gespeelt, jonge jongens in een dure auto is voor ons altijd reden om de auto even aan de kant te zetten."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.