nieuws

Hengelo trekt landelijke aandacht met haar bewegingsonderwijs voor basisschoolkinderen

Hengelo Sport trekt landelijke aandacht met haar sportaanbod voor de Hengelose basisschoolkinderen. Ze bieden een totaalpakket van sporten en evenementen aan scholen aan zodat die er nauwelijks meer naar om hoeven te kijken.Â
Kleutergym, natte gym, evenementen en toernooien organiseert sportservice Hengelo Sport voor de Hengelose basisschoolkinderen. Alle sporten uit Hengelo komen aan bod in het programma dat van de eerste week na de zomervakantie tot de laatste week van het schooljaar loopt. 

Onder gemeentelijke vleugels

Hengelo Sport is een externe organisatie van de gemeente Hengelo. De gemeente krijgt voor het werk van de sportcoördinators 40% van het salaris vergoed door het Rijk en de rest legt de gemeente zelf bij. De scholen betalen de attributen die nodig zijn om de lessen te bekostigen.
"Wat enorm scheelt", zegt sportprogrammeur van Hengelo Sport Bertil Pepers, "is dat bijna alle sportaccommodaties in Hengelo in het bezit zijn van de gemeente. Zo kunnen we wanneer we willen, vrijwel gratis sporten met de kinderen op die terreinen." 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.