nieuws

Vleermuizen in Zwolle leggen renovatie van flats stil

Woningbouwstichting SWZ heeft de renovatie van acht flats in de Zwolse wijk Aalanden per direct stilgelegd. In de gevels verblijven vleermuizen die niet mogen worden verstoord.
In de wijk Aalanden worden in totaal zestien flats gerenoveerd en ondergaan daarbij een metamorfose. Zo wordt er aan de gevels een mozaïek aangebracht dat de flats een geheel andere uitstraling moet geven. 

Geen ontheffing
In september vorig jaar is gebleken dat bij acht van de zestien vleermuizen zich hebben genesteld. Deze dieren krijgen speciale bescherming in de Flora & Faunawet.
De SWZ heeft bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland om een ontheffing gevraagd, maar die is er tot nu toe niet gekomen. De Rijksdienst wil eerst weten of de vleermuizen hun weg nog wel weten te vinden nadat de nieuwe gevelstenen zijn geplaatst. Daar is tot nu toe nog onvoldoende onderzoek naar gedaan.

Stellages afgebroken
De stellages om de betreffende flats zijn al afgebroken. De woningstichting is opnieuw een procedure gestart om de ontheffing alsnog te krijgen. De werkzaamheden zouden in juli worden afgerond. Bewoners zijn per brief geïnformeerd dat deze planning op zo'n vroegst volgend voorjaar wordt gehaald.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.