nieuws

Is racisme bij Typhoon incident of komt het vaker voor in Overijssel? Vertel je verhaal!

Optreden Typhoon tijdens Dauwpop 2015 Hellendoorn
Optreden Typhoon tijdens Dauwpop 2015 Hellendoorn
"Een dikke error in de Nederlandse samenleving". Zo typeerde rapper Typhoon zijn ontmoeting met de politie in Zwolle, gisteren. Gewoon, omdat hij in een duurdere auto reed dan een zwarte jongen van die leeftijd zou kunnen betalen.Â
Typhoon zwengelde met zijn bericht op Facebook de discussie aan. De Zwolse rapper wordt naar eigen zeggen regelmatig staande gehouden door de politie vanwege zijn huidskleur.
De dienstdoende agent gaf gisteren ook gewoon toe dat hij bevoordeeld was, schrijft Typhoon die er verder het zwijgen toe doet. 

Komt dit vaker voor?

Hoe groot is dit probleem eigenlijk in Overijssel? Heb jij ook een donkere huidskleur of ben je bijvoorbeeld van Turkse of Marokaanse afkomst en wordt ook jij regelmatig 'zomaar' staande gehouden door de politie?
Dat later in het gesprek met de agent duidelijk wordt dat jouw huidskleur of allochtone afkomst reden was voor de politie om je aan de kant te zetten?

Vertel je verhaal!

Is jou hetzelfde overkomen als Typhoon en wil je daarover vertellen? Reageer dan via nieuws@rtvoost.nl en vertel jouw verhaal.
De redactie leest alle inzendingen en kan eventueel contact met je opnemen. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.