nieuws

Op de brommer naar Den Haag om cheque voor bestrijding ALS aan te bieden

Ruim dertig leden van oldtimerclub 't Oale Kreng uit Vroomshoop zijn vanmorgen met de brommer richting Den Haag vertrokken. Reisdoel is het hoofdkantoor van het Prinses Beatrix Spier Fonds.
De vereniging houdt elk jaar een alternatieve elfstedentoertocht, waaraan een goed doel is gekoppeld. Dit keer was dat het Prinses Beatrix Spier Fonds en dan met name de bestrijding van de spierziekte ALS. Tot vanmorgen stond de teller van het ingezamelde geld op ruim drieduizend euro.

Weinig tijd om te sleutelen

De brommers zijn allemaal oldtimers van 25 jaar of ouder. De deelnemers rijden niet alleen, maar er gaat ook begeleiding mee. Zo zijn er twee reserve-bromfietsen beschikbaar. Mocht er iets kapot gaan is er immers weinig tijd om te sleutelen.
Om half acht vanmorgen vertrok een groep vanuit Vriezenveen. Vandaar ging het richting Rijssen waar een tweede groep zich bij het gezelschap aansloot. Daarna werd koers gezet richting Apeldoorn, waar bij paleis Het Loo de eerste stop is. De tweede pauze is bij Huis ter Heide en de derde in Woerden.

Overnachting op een camping

Eind van de middag wordt het gezelschap verwacht bij het Prinses Beatrix Spier Fonds. Daarna hebben ze nog een ontmoeting met CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt, die de groep uit Twente op het Binnenhof welkom zal heten. Na een overnachting op een camping komen de leden van 't Oale Kreng morgen weer terug.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.