nieuws

Hengelo heeft terecht boete opgelegd aan café-eigenaar Hengelo die zich niet aan geluidsnormen hield

Raad van State
Raad van State
De gemeente Hengelo heeft terecht een boete van 38.000 euro euro opgelegd aan de eigenaar van de inmiddels gesloten Bar Klaver 4. Dat is de conclusie van de Raad van State. De boete werd opgelegd vanwege geluidsoverlast.
De eigenaar moest een aantal jaar geleden een geluidsbegrenzer in zijn café plaatsen, om op die manier overlast te beperken. Maar bij verschillende metingen bleek het volume toch te hoog. Hengelo legde vervolgens dwangsommen op, maar daar was de café-eigenaar het niet mee eens. 

'Te weinig tijd en te hoge boete'

Volgens hem had de gemeente meer tijd moeten geven om de apparatuur goed in te stellen, zodat er geen overlast meer zou zijn. Ook waren de bedragen van de dwangsommen veel te hoog en heeft hij nooit de brief ontvangen waarin stond aangekondigd dat de dwangsommen omgezet zouden worden in een boete.
Maar de Raad van State is het daar niet mee eens. De gemeente hoefde geen tijd te geven om de geluidsbegrenzer goed in te stellen: een overtreding is een overtreding.

'Dwangsom misschien zelfs te laag'

Dat de dwangsommen te hoog zouden zijn, klopt volgens de Raad van State ook niet en die zegt dat de bedragen misschien zelfs te laag waren. De eigenaar heeft blijkbaar nooit de noodzaak gevoeld om meteen te voldoen aan de geluidsnormen. 
En over de brief die nooit ontvangen is: de gemeente heeft volgens de Raad van State aangetoond dat die brief wel degelijk verstuurd is. De café-eigenaar heeft de Raad van State er niet van kunnen overtuigen dat die brief vervolgens nooit aangekomen is. 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.