nieuws

College en gemeenteraad Borne besluiten volgende week over vervolgstap mestvergister Zenderen

Burgemeester Rob Welten van Borne
Burgemeester Rob Welten van Borne
Vanavond kwamen college en de gemeenteraad van Borne bij elkaar om meer informatie op te doen over de verlening van een vergunning voor een mestvergister bij Zenderen. Of de gemeente in beroep gaat, wordt volgende week pas duidelijk.
Ook afvalverwerker Twence en de GGD waren aanwezig om zoveel mogelijk te bespreken, voordat de gemeente volgende week definitief haar plan bekend maakt. 

Kans aanwezig

"De kans dat wij beroep gaan aantekenen is zeker aanwezig", zegt burgemeester Rob Welten van Borne. "De fracties spreken zich pas volgende week uit, maar het lijkt wel richting het aantekenen van een beroep te gaan."
Twence probeerde vanavond duidelijk te maken wat de voordelen van de afvalverwerking zijn. De gemeenteraad verwijt de afvalverwerker daarentegen vooral een gebrek aan communicatie over de locatie. Welten: "Waarom hadden ze (Twence) geen open vragen gesteld over het terrein? Nu worden wij in een hoek gedrukt over het gebruik van die locatie."

Stikstof in de lucht

De mestverwerking zou voor een toename van stikstof zorgen in beschermde natuurgebieden. Twence geeft aan daar genoeg maatregelen voor genomen te hebben, maar de provincie Overijssel en de gemeente Borne zijn niet overtuigd van die maatregelen.
Dinsdag 7 juni komen college en raad weer bij elkaar om tot een besluit te komen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.