nieuws

Deelnemers maken zich op voor elfde Alpe d'HuZes

De beklimming van je leven, voor het leven van een ander: morgen vindt voor de elfde keer het evenement Alpe d’HuZes plaats. Onder het motto 'opgeven is geen optie' beklimmen duizenden deelnemers ook dit jaar weer één tot zes keer lopend of fietsend samen de legendarische Alpe d’Huez in Frankrijk. Op de berg hangt vandaag al een gezonde wedstrijdspanning.
Alpe d’HuZes is een actie waarbij deelnemers hardlopend, wandelend of fietsend de berg beklimmen om zo veel mogelijk geld in te zamelen in de strijd tegen kanker. Met de opbrengsten wordt wetenschappelijk onderzoek naar kanker ondersteund, met als doel de ziekte onder controle te krijgen.

'Veel kilometers maken'

Aan het evenement doen ook verschillende inwoners van Overijssel mee. Onder hen Cindy Pierik uit Haaksbergen. "Veel kilometers maken, zo veel mogelijk de beentjes strekken." Dat is haar voorbereiding voor het evenement geweest. Ze wil zes keer de berg op en af. Haar tactiek? "Gewoon doortrappen."
In de afgelopen jaren is met het evenement ruim 130 miljoen euro opgehaald voor het Alpe d’HuZes/KWF Fonds. RTV Oost besteedt morgen van acht uur 's ochtends tot vijf uur 's middags aandacht aan het evenement op tv. Ook op radio en internet zijn de deelnemers te volgen, met extra belangstelling voor de mensen uit Overijssel.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.