nieuws

Hardenberg en Zwolle genomineerd voor verkiezing tot Solar City 2016

Zonne-energie. We zijn er goed mee bezig in Overijssel. Tenminste, dat moet wel wanneer je kijkt naar de nominaties voor de titel Solar City 2016.Â
Van de drie genomineerden komen er twee uit onze provincie. Zwolle en Hardenberg zijn de gelukkigen. Hardenberg met nu al de meeste zonnepanelen in verhouding tot het aantal inwoners, Zwolle omdat daar veel wordt gedaan om lokale initiatieven voor meer zonne-energie te ondersteunen.

Blauwvinger Energie

Eén van die initiatieven is de vereniging Blauwvinger Energie. Een groep betrokken Zwollenaren die samen duurzame energieprojecten bedenken en opstarten. Honderden woningen zijn al van panelen voorzien, er loopt nu een groot project om de inwoners van de wijk Dieze-Oost zelf panelen te laten plaatsen en er zijn plannen voor grootschalige projecten bij onder meer Scania en het stadion van PEC Zwolle.
De winnaar van de titel Solar City 2016 wordt morgenmiddag bekendgemaakt tijdens het Nationaal Solar Evenement in Utrecht. Naast Hardenberg en Zwolle is Wageningen als derde plaats genomineerd. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.