nieuws

Burgerbelangen Enschede pleit voor meer toezicht op 'hotspots' drugshandel

Politie pakt drugshandel in Glanerbrug aan
Politie pakt drugshandel in Glanerbrug aan © News United / Dennis Bakker
De raadsfractie Burgerbelangen Enschede (BBE) zou graag zien dat de gemeente in samenwerking met de politie nog meer energie steekt in de bestrijding van de drugsoverlast in Glanerbrug.
BBE vraagt zich af of de gemeente voldoende doet om de drugsproblematiek beheersbaar te houden. In schriftelijke vragen aan het college stelt raadslid Van den Berg voor meer toezicht te houden op de hotspots van de drugshandel, zoals het station van Glanerbrug. Tevens signaleert de fractie een verplaatsing van drugsdeals naar de wijken Eilermarke en De Eekmaat. 
Omdat drugshandel in Glanerbrug vooral lijkt te floreren vanwege de klandizie uit Duitsland - de grens met het buurland ligt op enkele honderden meters, stelt BBE tevens voor meer samenwerking te zoeken met de Bundes Grenz Schutz. Aan Duitse zijde zouden meer grenscontroles gehouden kunnen worden.
Overigens zegt BBE zeer tevreden te zijn dat de aanpak van drugsdealers in Glanerbrug momenteel zo succesvol verloopt door met name de inzet van burgernetacties. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.