nieuws

BMX'ers Niek Kimmann en Merle van Benthem debuteren op de Olympische Spelen

Niek Kimmann in actie op het WK
Niek Kimmann in actie op het WK
De Nederlandse BMX-selectie voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro kent geen verrassingen. De vijf startplaatsen worden ingevuld door de vijf fietscrossers die aan de kwalificatie-eisen voldeden. Onder hen ook twee Overijsselaars. Niek Kimmann uit Lutten en Merle van Benthem uit Hengelo maken hun debuut op de Spelen.
Bij de mannen zijn naast Kimmann ook Jelle van Gorkom en Twan van Gendt afgevaardigd. Merle van Benthem vertegenwoordigt samen met Laura Smulders Oranje in augustus bij de vrouwen.

Goede voorbereiding Kimmann
Bij het WK in Medellin slaagde Kimmann er zondag net niet in zijn wereldtitel te prolongeren. De Overijsselaar moest in de finale op het olympische onderdeel supercross genoegen nemen met zilver. Hij pakte wel het goud in de tijdrit. Het WK was voor de andere Nederlandse fietsrossers de laatste kans om aan de eisen voor Rio te voldoen, maar onder anderen de van een polsblessure herstelde Raymon van der Biezen lukte dat niet.

Medio augustus

De BMX-wedstrijden in Rio de Janeiro zijn 17, 18 en 19 augustus. 17 augustus staan de kwalificatiewedstrijden voor de mannen op het programma, een dag later is het de beurt aan de vrouwen. De finalewedstrijden voor mannen en vrouwen zijn 19 augustus.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.