nieuws

Parkeertarieven MST in Enschede worden voorlopig niet aangepast

Parkeergarage Van Heekplein in Enschede
Parkeergarage Van Heekplein in Enschede
Burgemeester en wethouders van de gemeente Enschede zien voorlopig geen aanleiding om de parkeertarieven voor het MST ziekenhuis aan te passen. Dit ondanks klachten over met name zeer hoge dagtarieven.   Â
De gemeente Enschede vindt het geen noodzaak om de parkeertarieven aan te passen, omdat uit een evaluatie in samenwerking met het ziekenhuis blijkt dat het aantal klachten over het parkeergeld relatief gering is. 
In het eerste kwartaal van 2016 maakten 64.000 ziekenhuis-bezoekers gebruik van de Van Heekgarage. Van hieruit kunnen de bezoekers met een rolpad naar het MST. Van de 64.000 bezoekers betaalden nog geen 400 mensen het volledige dagtarief van 15,20 euro en ongeveer twee procent moest voor een bezoek aan het ziekenhuis 13 euro of meer afrekenen.

Kortingen op parkeergeld voor patiënten

Het overgrote deel van de ziekenhuisbezoekers (84 procent) betaalde zes euro of minder. Voor een bedrag van 4,50 euro kan 104 minuten worden geparkeerd in de Van Heekgarage. In dit tijdsbestek blijken veel ziekenhuisbezoeken afgehandeld te kunnen worden. Voor patiënten die een tijdrovende behandeling moeten ondergaan, dan wel vaker moeten terugkeren, geeft het MST een korting op het parkeertarief. Deze regeling werkt in de praktijk om hoge parkeerkosten te voorkomen.
De gemeente Enschede wil niet zonder meer de tarieven in de Van Heekparkeergarage verlagen, omdat het een voorziening is voor het gehele centrum en niet alleen het MST.

Evaluatie duurt voort

Burgemeester en wethouders laten weten dat de evaluatie van de parkeertarieven niet is gestopt, maar dat de situatie ook in de rest van 2016 op de voet wordt gevolgd. De gemeenteraad zal over het verloop van de evaluatie worden geïnformeerd.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.