nieuws

Herman Dijk beëdigd als dijkgraaf waterschap Drents Overijsselse Delta

De beëdiging van Herman Dijk
De beëdiging van Herman Dijk
Herman Dijk is officieel de nieuwe dijkgraaf van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta). Tijdens een openbare bestuursvergadering gisteren is Dijk beëdigd door de commissaris van de koning in Drenthe Jacques Tichelaar.
De benoeming tot dijkgraaf gaat vandaag in en geldt voor een periode van zes jaar. Hierin heeft Dijk een heldere ambitie: "Als nieuw en modern waterschap moeten we echt midden in de samenleving staan. Verbinding leggen met bewoners en organisaties in het gebied. Elkaar kennen en samen zaken aanpakken."

Veiligheid, ruimte en zorg

Het werk aan onder andere de veiligheid van dijken en kades, de ruimte voor water en de zorg voor schoon water is de dijkgraaf niet vreemd. Dijk was vanaf 11 februari 2010 tot en met december 2015 dijkgraaf van Waterschap Groot Salland. Dit waterschap fuseerde op 1 januari 2016 met Waterschap Reest en Wieden tot Waterschap Drents Overijsselse Delta. 
WDODelta werkt in Zuidwest- en Midden-Drenthe en West-Overijssel. Het gebied strekt zich uit van Assen tot en met Deventer. Daarin beheert het waterschap ruim 550 kilometer dijken, 6300 kilometer watergangen en zestien rioolwaterzuiveringen voor bijna 600.000 inwoners. Qua oppervlakte is het waterschap het op één na grootste waterschap van Nederland.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.