nieuws

Rijdt daar nou een groene hond door Zwolle?

Even drie keer knipperen. Rijdt daar nou een grote, groene hond door de straat? Als je in Zwolle en omgeving woont, dan kan die opmerking zomaar kloppen.Â
Het bijzondere verschijnsel wordt veroorzaakt door de mascotte van de familie Jonkman. Zij hebben al 40 jaar een aantal dierenwinkels in Zwolle en de groene hond is daar de mascotte van.

Speciaal laten maken

Het grote beeld is speciaal laten maken, zo vertelt eigenaresse Job Jonkman. "We hebben er meerdere bij onze winkels staan, maar soms nemen we er ook één mee naar evenementen die we organiseren."
De hond staat deze keer op de aanhanger om naar een viswedstrijd in Zwolle Zuid te gaan die door de dierenzaak wordt georganiseerd. Het levert, rijdend dwars door de stad Zwolle, verbaasde blikken van weggebruikers op.

Veel aanspraak

Dat het geen gewone zaak is dat er een grote, groene hond door de straten rijdt, is wel duidelijk. De familie Jonkman krijgt naar eigen zeggen veel aanspraak. 
"We hebben hem nu anderhalf jaar en nemen hem regelmatig mee. Mensen vinden het leuk om te zien en gaan er mee op de foto. Inmiddels hoort hij ook echt helemaal bij ons."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.