nieuws

Nieuwste snufjes voor rampenbestrijding op vliegveld Twente te bewonderen

Extreme weersomstandigheden, terrorisme, en cybercriminaliteit. Dit zijn de nieuwste uitdagingen waar rampenbestrijders vandaag de dag mee te maken hebben.
Op vliegveld Twente kunnen professionele rampenbestrijders de komende dagen de nieuwste technieken, apparatuur en voertuigen bekijken die hen helpen om calamiteiten te bestrijden.

Complexe incidenten

Volgens de brandweer Twente is er vooral behoefte aan ICT-oplossingen om snel en vakkundig te kunnen inspelen op complexe flits-incidenten. Camera's en moderne communicatieapparatuur zijn middelen om in die behoefte te voorzien.

Klimaatverandering

Door de klimaatverandering richt de veiligheidsregio Twente zich vooral op natuurbranden en overstromingen. In Enschede stroomden afgelopen maandag nog vele huizen en kelders onder water door het noodweer.

Internationaal

De rampenbestrijdingsbeurs op vliegveld Twente trekt standhouders uit heel Nederland en Duitsland. Er zijn veel demonstraties te zien. Zo kun je bijvoorbeeld met een blusvoertuig voor luchthavens meerijden.

Trots

De veiligheidsregio Twente heeft het mede mogelijk gemaakt dat de beurs op vliegveld Twente plaatsvind. "Wij proberen hier veel te doen op het gebied van veiligheid en wij hebben onze Safety Campus aan de andere kant van het terrein liggen. Het is goed voor de Twentse economie en het bedrijfsleven. Wij zijn wel trots", zegt Stephan Wevers de brandweercommandant van Twente.
Wil je de beurs ook bezoeken? Klik dan hier voor meer informatie.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.