nieuws

Broers uit Balkbrug gebruiken Mercedes W123 voor recordpoging

Dick en Hans Jansen uit Balkbrug groeien op met de Mercedes W123. In het garagebedrijf van hun vader sleutelen ze als jongetjes aan deze legendarische auto en nu hebben ze een hele collectie staan.
Vader richt ruim 50 jaar geleden Autobedrijf Jansen op. Om dat te eren en om het 40-jarig bestaan van de Mercedes W123 te vieren, doen de broers zondag een poging om in het Guinness Book of Records te komen.
Ze willen meer dan 259 Mercedessen W123 bij elkaar brengen. 

Wachtlijst

De Mercedes-Benz W123 is geproduceerd in de periode 1976 tot 1985. De auto valt in het segment: hogere middenklasse. De W123 is de opvolger van de W114-W115. De auto is erg populair. In de beginjaren zijn er wachtlijsten, soms van wel meer dan twee jaar.
Beide broers Jansen zijn lyrisch over de auto: "Zo'n diesel start nog zo makkelijk en het rijdt heerlijk. En het mooie is: we hebben auto's in onze collectie die hier nieuw verkocht zijn. Prachtig toch!"

Zelfs uit Portugal

Zondag houden Dick en Hans een wereldrecordpoging om zoveel mogelijk van dezelfde auto's achter elkaar te laten rijden, daarvoor zijn meer dan 259 Mercedessen W123 nodig: "Maar dat gaat zeker lukken, we hebben al bijna 300 auto's die ingeschreven staan. En mensen komen uit heel Europa, van Duitsland tot zelfs Portugal. En dat allemaal naar Balkbrug, prachtig toch!" 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.