nieuws

Burgerwacht in Glanerbrug moet drugsoverlast gaan beperken

Een burgerwacht die 24 uur per dag over straat loopt om ervoor te zorgen dat er minder drugsoverlast in Glanerbrug is, dat is wat Jeroen Sluik graag wil. Hij is de initiatiefnemer van Burgerwacht Glanerbrug.
Drie weken geleden startte Jeroen de facebookpagina Burgernet Glanerbrug met als doel om online een plek te hebben waar inwoners van Glanerbrug overlast kunnen melden. Die pagina groeide zo snel, dat hij dit niet meer alleen kon doen. Er is een comité gevormd met twaalf anderen, die samen Burgernet Glanerbrug beheren.

Burgerwacht

Onderdeel van Burgernet is de Burgerwacht: een team van zo'n 25 inwoners uit Glanerbrug die 24 uur per dag, zeven dagen per week patrouilleert en het dorp in de gaten houdt. Op dit moment is het comité in overleg met de gemeente en de politie om opleiding en training aan deze 25 mensen te kunnen bieden. 
De burgerwacht leert dan hoe ze een goed signalement kunnen doorgeven en hoe ze het beste kunnen communiceren met de politie. 

Nu al minder overlast

Hoe en wanneer de burgerwacht precies gaat beginnen, is nog niet bekend. "We moeten het nog inhoudelijk afstemmen met de politie en de gemeente.", zegt Jeroen Sluik. "Maar we zien nu al dat er minder overlast is, meer blauw op straat en dat de burgers zich veiliger voelen."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.