nieuws

Beelden van de snelkraken in Kampen, inbrekers gaan er met bijl maar zonder buit vandoor

Onder de Loep
Onder de Loep
Twee dagen achter elkaar was het raak in Kampen. En beide keren gingen de daders er zonder buit vandoor. Bij de snelkraken bij Albert Heijn en Primera vorige week hebben twee mannen met een bijl de ruiten kapot geslagen. Dat blijkt uit beelden die de politie vandaag heeft vrijgegeven.
In de nacht van zondag 22 op maandag 23 mei vernielen de mannen eerst de toegangsdeur van Albert Heijn aan de Meeuwenweg. Eenmaal binnen proberen ze gewapend met een bijl en een schroevendraaier de sigarettenkast open te breken. Tevergeefs. Na ruim een minuut geven ze het op. De mannen vluchten, zonder buit, via het gat in de toegangsdeur.

Dag later: Primera

Een dag later proberen vermoedelijk dezelfde mannen het opnieuw. Nu bij Primera aan de Dokter Damstraat. Hemelsbreed nog geen kilometer verderop. Ook hier wordt eerst met een bijl het raam kapot geslagen. Als ze binnen zijn springt vrijwel meteen een mistgenerator aan, waardoor de mannen niets meer kunnen zien. Ze houden het dan ook snel voor gezien. Ze vluchten op een scooter met een gele kentekenplaat.

De politie hoopt dat de mannen op de beelden worden herkend. Ook wil de politie weten waar zo'n bijl te koop is en of er een ondernemer is die dit gereedschap recent aan iemand heeft verkocht. Het nummer van de tiplijn is 0800 – 6070 (gratis nummer). Anoniem reageren kan via Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.